Tilaa uutiskirje ja pysyt menossa mukana

Sivun kuva Tilaa uutiskirje ja pysyt menossa mukana - Tilaa uutiskirje ja pysyt menossa mukana

Kiinnostaako sinua taide vai sittenkin kulttuuri? Tai ehkä molemmat kiinnostavat sinua. Kulttuurinnälkä on se paras nälkä ja mikä parasta sen voi tyydyttää monipuolisesti. Ei siis muuta kuin istutaan pöytään todella kattavan ja herkullisen sekä kulttuuria että taidetta käsittelevän annoksen ääreen.

Tilaa nyt suosittu uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa kulttuurista, taiteesta, sosiaalisesta tasa-arvosta sekä työllistymismahdollisuuksista että myös mielenkiintoisista yhteiskunnan turvallisuusnäkökohdista. Kerro meille, haluatko uutiskirjeen suomen vai ruotsin kielellä. Mainitse myös asioita joista pidät, jotta  voimme tiedottaa juuri haluamistasi asioista. Kulttuuri kuuluu jokaiselle. Vieraile festivaaleilla, kirjastoissa, luennoilla, konserteissa, teattereissa ja museoissa.

Oletko kuullut kaiken kattavasta Kaikukortista?

Kaikukortti auttaa silloin, kun oma taloudellinen tilanteesi on tilapäisesti tiukka. Kaikukortin voit ottaa mukaan moniin kulttuuritilaisuuksiin ja nauttia tapahtuman annista todistamalla henkilöllisyytesi.

Kaikukortin avulla parannetaan kulttuuria harrastavien ja taloudellisesti heikossa tilanteessa olevien nuorten, perheiden ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua taiteen ja kulttuurin harrastamiseen. Kaikukorttia voi kysyä Kaikukortti-verkostoon kuuluvilta kuntien omilta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta. Kaikukortista löytyy tietoa myös verkosta.

Uutiskirjeemme palvelee juuri sinua

Täytä henkilötietosi sivustollamme olevaan lomakkeeseen, jolloin uutiskirjeemme löytää sinut vähintään kerran kuukaudessa. Halutessasi pysyä ajan tasalla sivustomme mielenkiintoisista, yhteiskunnallisista aiheista, tilaat vain uutiskirjeen sähköpostiisi ja asia on sillä kunnossa. Tilauksen teet kätevästi muutamassa sekunnissa painamalla ”Tilaa uutiskirje -painiketta.”

Taiteessa ja kulttuurissa yhdenvertaisuus on tärkeintä

Yhdenvertaisuus ja saavutettavuus ovat tärkeitä avainsanoja kulttuurista ja taiteesta puhuttaessa. Otetaan esimerkiksi edellä mainittu kaikukortti. Suomessa valtakunnallisesti käytössä oleva kaikukortti perustuu ensi sijaisesti yhdenvertaisuuteen, jonka halutaan näkyvästi toteutuvan 2020 luvun Suomessa. Jokaiselle Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle halutaan luoda samankaltaiset mahdollisuudet sivistävän kulttuurin ja taiteen pariin.

Jokainen suomalainen saa siis olla kiinnostunut juuri niistä asioista, mistä hän itse pitää. Tämä on ensimmäinen uutiskirjemallimme ja kertoo minkälaisista asioista tulemme tulevaisuudessa keskustelemaan. Yhteiskunta on kaikille sama ja yhteinen, joten luonnollisesti myös kaikki yhteiskunnan ilot sekä huolet että ongelmat ovat kaikille yhteisiä. Jokainen voi vaikuttaa omalla tavallaan, sillä jokaisella on siihen oikeus.

Maailma on taidetta täynnä. Taidetta voi löytyä monissa eri muodoissa, väreissä ja sävyissä. Kävely voi olla taidetta, kuten myös kirjan kirjoittaminen tai vaikkapa koskettavan runon laatiminen. Luonto ja sen tarjoamat nähtävyydet, kasvit, kukat ja puut ovat mitä parhainta taidetta, joista voi nauttia aivan jokainen – ympäri vuoden. Ihminen on taiteellinen persoona aivan syntymästä asti. Kaikki uusi, kaunis ja ihmeellinen kiehtoo jokaista ihmistä sukupuoleen tai ikään katsomatta. Mitkä asiat, minkälainen kulttuuri tai mikä taiteenlaji kiehtoo juuri sinua? Tiesitkö, että maailma on täynnä mielenkiintoisia asioita, jotka ovat kaikkien löydettävissä. Tilaa uutiskirjeemme, lue se sanasta sanaan ja nauti taiteen omasta, puhuttelevasta kielestä, joka kuuluu aivan jokaiselle.